Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kerékpárszállítás tömegközlekedési eszközön képes leírás - Kerékpártartó.tlap.hu
részletek »

Kerékpárszállítás tömegközlekedési eszközön - Kerékpártartó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kerekpartarto.tlap.hu » Kerékpárszállítás tömegközlekedési eszközön
Keresés
Találatok száma - 7 db
A Bringaszállítás titkai

A Bringaszállítás titkai

Az évek múlásával bringánkkal már nem csak a környező hegyekbe merészkedünk ki, hanem hosszabb utakra is indulunk hazánk tájaira vagy messzi országokba. Sok bringatulajdonos nem is gondol az utazásszervezés hevében arra, hogy a bringa szállítására is készítenie kell egy tervet. Pedig érhetik meglepetések.

Amerikai kerékpárszállítási megoldás a NABI-tól

Amerikai kerékpárszállítási megoldás a NABI-tól

Az autómentes hétvégén a NABI Magyarországon először mutatta be alternatív kerékpárszállítási módszerét. Az Egyesült Államokban méltán népszerű módszer lényege, hogy a városi és elővárosi tömegközlekedési autóbuszok elejére szerelt kerékpártároló kényelmes és dinamikus kerékpár-szállítást biztosít.

Bicikli szállítás InterCity-n

Bicikli szállítás InterCity-n

Miért ne, ha azt írja az Elvira, hogy lehet? Gondolhatta olvasónk, aki a Helikon IC-vel szeretett volna Budapestről Siófokra utazni és biciklijét is vitte magával. De hiába írta a MÁV az interneten, hogy a vonaton szállítható bicikli, nem volt olyan kocsi, ahol elhelyezhette volna, így feleslegesen várt a vonatra, ami 30 percet késett.

Biciklivel a fogaskerekűn

Biciklivel a fogaskerekűn

Április 26-án, vasárnap délután, biciklivel a Városmajorból a Széchenyi-hegyre tartottam. Mivel ezen az útvonalon az egyetlen kerékpáros tömegközlekedési lehetőség a Fogaskerekű Vasút, azt vettem célba. A városmajori végállomáshoz érkezve láttam, hogy több tucat biciklis áll tanácstalanul a peronon, az állomáson várakozó és indulásra készülő szerelvény mellett.

BKV és Kerékpárosok

BKV és Kerékpárosok

A megbeszélés témája egy előterjesztésre alkalmas előzetes hatástanulmány készítése, a kerékpárszállítás lehetséges megoldásaival kapcsolatban. Az MK honlapján összegyűjtött javaslatokat a Klub előzetesen e-mailben átküldte a BKV-nak, amely gyakorlatilag egy prioritások nélküli lista, a kerékpárok szállíthatóságának megteremtése szempontjából fontos járatokról.

Budapesti Fogaskerekű Vasút - utazási feltételek

Budapesti Fogaskerekű Vasút - utazási feltételek

A Fogaskerekű Vasúton a BKV Rt. utazási feltételei érvényesek. Ennek kivonatát tekintheti meg: A járatokat utazásra csak az utazás megkezdésekor érvényesített jeggyel, érvényes bérlettel, illetve a díjmentes utazást igazoló okmánnyal veheti igénybe. Ha ennek nem tesz eleget, ellenőreink pótdíj fizetésére kötelezhetik. Vonaljegyet elővételben a város számos pontján automatákból, pénztárakból válthat. A Fogaskerekű Vasút területén csak Városmajor, Svábhegy és Széchenyi-hegy állomásokon áll rendelkezésére automata. Amennyiben ezek meghibásodását észleli, kérjük, hívja a BKV Rt.

Keróútinform

Keróútinform

Lesz ugye ez a 3hetes emeletesvonat teszt. Ugy hallottam,h a vonat 3 kocsibol all, es mindharomban van bringas szakasz. Arra gondoltam,h valamelyik nap kiprobalhatnank. Nezegetve a menetrendet, kizarasos alapon jovo vasarnap /nov 5./ lenne az idealis.

Tuti menü